Blinkfyrar - Sveriges största leverantör av infrastruktur produkter

Nya hastighetspåminnare

En hastighetspåminnare kan rädda liv

Varför skaffa hastighetspåminnare?

Hastighetspåminnare i stadsmiljöer hjälper till att hålla farten nere och ökar säkerheten i området, den förstärker befintlig skyltning genom att påminna föraren med hjälp av grön/röd färg på hastigheten. Vi på Blinkfyrar rekommenderar att sätta upp dessa i till exempel skolområden där farten kan vara livsavgörande, men de passar även bra i stadskärnan eller på mindre vägar som är högtrafikerade. Ett bra exempel är där farten övergår från hög till relativt låg där föraren ofta blir fartblind. Några fler anledningar till varför en hastighetspåminnare är en bra idé: 

  • Ökad Trafiksäkerhet

    • Hastighetspåminnare bidrar till att minska antalet olyckor genom att påminna förare att hålla sig inom hastighetsbegränsningarna, vilket skyddar både förare och fotgängare.
  • Minskad Miljöpåverkan

    • Genom att upprätthålla en jämn hastighet minskas bränsleförbrukningen och därmed även utsläppen av växthusgaser och föroreningar.
  • Kostnadseffektivitet

    • Installation av hastighetspåminnare kan vara mer kostnadseffektiv än att öka antalet trafikpoliser eller använda automatiska hastighetskameror för att övervaka hastighetsöverträdelser.
  • Ökat Medborgarförtroende

    • Genom att förbättra trafiksäkerheten och miljön visar städer och kommuner att de tar medborgarnas välbefinnande på allvar, vilket kan öka förtroendet för lokala myndigheter.

Föra statistik

Inför ett ombyggnadsprojekt eller vid behovet av statistik finns även möjlighet att installera en USB datalogger. Genom dataloggern kan statistik matas in i systemet på en dator och kontrolleras för att få en uppfattning av trafiken i ett område. Dataloggern samlar inte personlig data som registreringsnummer eller bilmodell, men kan däremot registrera hastigheter och tid på dagen.

Med och utan matris

Våra nya hastighetspåminnare kommer med eller utan matris. Matrisen - beroende på hastigheten som det förbipasserande fordonet håller, säger "TACK" eller "SÄNK FARTEN". Ett bra sätt att påminna föraren vilken fart den kör i.

Köp den här

Hastighetsdisplay 320 Blinkfyrar - Hastighetspåminnare

Vi tillhandahåller även en variant utan matris som enbart upplyser om förarens fart.

Spara på miljön med solcellskit till hastighetspåminnare

Ett bra alternativ till eldrivna hastighetspåminnare är en kombination med batteri och solcellskit. När solen inte laddar batteriet, eller under natten så slår hastighetspåminnaren över till att drivas av batteriet, under soliga dagar laddas solcellen upp och blir mer miljövänlig. Miljöbesparningen görs alltså inte bara genom att sänka farten och minska avgaser, men även på förbrukningen av el och batterier.

Liknande artiklar